Despre noi

Suntem un grup de tineri, ca tine si ca multi altii, de etnie romana ca sa zic asa, caci se pare ca ne indreptam catre a fi o etnie in Romania,  tara noastra fiind populata de oameni care nu mai sunt romani.

Nu suntem nationalisti, nu suntem anarhisti, nu suntem revolutionari- daca restart-logoasta inseamna afisare in strada, ci suntem revolutionari in fapta, suntem crestini-ortodocsi, macar cu gandul, si avem asteptari mari de la noi, nu de la altii. Pe fondul unor nemultumiri sociale ce au avut loc in ultima vreme, ne-am trezit si noi ca nu ne mai place nimic in tara asta, si am pornit la lupta. La lupta pentru Schimbare ! Vrem sa schimbam Romania!

Fiindca suntem tineri ca tine( 18-40 de ani fiind varstele grupului nostru dar suntem toleranti si cu cei trecuti de prag) ne-am gandit sa ne exprimam ingrijorarile, sa cautam solutii si sa le punem in practica. Lupta noastra este una pasnica, cu noi insine. Nu mai vrem sa fim manipulati, nu mai vrem sa stam cu mainile in san, vrem sa ne pese si vrem sa ne schimbam. Toti suntem ocupati, si totusi toti putem face ceva: unii cu bani, altii cu munca, altii cu un gand sau o vorba buna. Nu trebuie sa fii bogat ca sa daruiesti, asa cum nu trebuie sa fii sarac ca sa ceri ajutor. Schimbarea incepe cu Tine!

Unii suntem la facultate, altii suntem someri, unii suntem casatoriti, altii inca mai petrecem, unii avem copii, iat altii suntem copiii parintilor nostri, dar toti avem acelasi cuget si acelasi gand: Vrem vechea noastra Romanie inapoi, vrem romanii nostri de altadata. Ne place tot  ce este autentic, vechi si bun, dar nu respingem noul, modernismul sau stiinta. Ci vrem sa luam ce este mai bun din toate.

Suntem ecologisti, iubim animalele fara sa uram carnivorii, credem in Dumnezeu si iubim ateii, nu avem decat un Crez : acela ca Dumnezeu ne-a dat aceasta tara ca sa o iubim, sa o ingrijim, sa crestem frumos atat noi cat si generatiile urmatoare.

Nu mai vrem sa dam vina pe nimeni si nu mai asteptam nimic de la nimeni. Vrem sa punem inceput bun de la noi cei de azi, cei de acum, sa ne schimbam in interiorul nostru, sa fim voluntari in Romania pentru Romania, sa iubim oamenii, animalele, cerul deasupra si apa pe care o bem. De ce ? Pentru ca nu poti iubi animalele, daca nu iubesti oamenii si invers, pentru ca nu te poti iubi pe tine daca nu iubesti natura, si pentru ca iubind toate astea nu poti sa nu-L iubesti pe Dumnezeu, si iubindu-L pe El nu poti sa nu-i iubesti creatia. Pentru ca facand asta ne iubim pe noi insine. Daruind vei dobandi…vei dobandi credinta, curaj, sanatate, aer si libertate; dar mai presus de toate iubire.

“De as grai in limbile oamenilor si ale ingerilor, iar dragoste nu am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator. Si de as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, si de as avea atata credinta incat sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.

Si de as imparti toata avutia mea si de as da trupul meu ca sa fiu ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseste. Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trudeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar.

Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.” (Ep. I catre Corinteni)

Chiar daca ti se pare ca suntem naivi, chiar daca nu esti romantic ca noi, chiar daca nu ne impartasesti convingerile, chiar daca nu vrei sa te schimbi, dar iti pasa catusi de putin ,  noi te invitam sa-ti jertfesti din timpul tau, in campaniile noastre de salvare a sufletului romanesc.  Se spunea pe undeva ca daca suntem uniti ne salvam? Nu stiu daca ne salvam, dar cu siguranta putem sa inclinam balanta…

Te provocam, in al doisprezecelea ceas, caci niciodata nu e prea tarziu, sa participi la Schimbarea la Fata a Romaniei!

Contact: schimbarearomaniei@yahoo.com

Februarie

Leave a comment